06.07.2014

VIDEO: Todor Nelutu, Judecatori 15:9-20



Predica: Todor Nelutu


Gosen 06.07.2014 - dum seara

Text biblic : Judecatori 15:9-20

9. Atunci filistenii au pornit, au tabarat in Iuda si s-au intins pana la Lehi.
10. Barbatii din Iuda au zis: "Pentru ce v-ati suit impotriva noastra?" Ei au raspuns: "Ne-am suit sa legam pe Samson, ca sa-i facem asa cum ne-a facut el noua."
11. Atunci trei mii de barbati din Iuda s-au coborat la crapatura stancii Etam si au zis lui Samson: "Nu stii ca filistenii stapanesc peste noi? Ce ne-ai facut deci?" El le-a raspuns: "Le-am facut asa cum mi-au facut si ei mie."
12. Ei i-au zis: "Noi ne-am coborat sa te legam, ca sa te dam in mainile filistenilor." Samson le-a zis: "Jurati-mi ca nu ma veti omori."
13. Ei i-au raspuns: "Nu; vrem numai sa te legam si sa te dam in mainile lor, dar nu te vom omori." Si l-au legat cu doua funii noi si l-au scos din stanca.
14. Cand a ajuns la Lehi, filistenii au inceput sa strige de bucurie inaintea lui. Atunci Duhul Domnului a venit peste el. Funiile pe care le avea la brate s-au facut ca niste fire de in ars in foc, si legaturile i-au cazut de pe maini.
15. El a gasit o falca de magar neuscata inca, a intins mana si a luat-o si a ucis cu ea o mie de oameni.
16. Si Samson a zis: "Cu o falca de magar, o gramada, doua gramezi; cu o falca de magar am ucis o mie de oameni."
17. Dupa ce a ispravit de vorbit, a aruncat falca din mana. Si locul acela s-a numit Ramat-Lehi.
18. Fiindu-i foarte sete, a strigat catre Domnul si a zis: "Tu ai ingaduit, prin mana robului Tau, aceasta mare izbavire; si acum sa mor de sete si sa cad in mainile celor netaiati imprejur?"
19. Dumnezeu a despicat crapatura stancii din Lehi, si a iesit apa din ea. Samson a baut, duhul i s-a intremat si s-a inviorat. De aceea s-a numit izvorul acela En-Hacore el este si astazi la Lehi.
20. Samson a fost douazeci de ani judecator in Israel, pe vremea filistenilor.

0 comentarii: