06.07.2014

VIDEO: Moldovan Daniel, 1 Samuel 10:1-9




Predica: Moldovan Daniel

Gosen 06.07.2014 - dum dimineata

Text biblic : 1 Samuel 10:1-9

1. Samuel a luat sticluta cu untdelemn si a turnat-o pe capul lui Saul. Apoi l-a sarutat si a zis: "Nu te-a uns Domnul ca sa fii capetenia mostenirii Lui?


2. Astazi, dupa ce ma vei parasi, vei gasi doi oameni la mormantul Rahelei, in hotarul lui Beniamin, la Teltah. Ei iti vor zice: "Magaritele pe care te-ai dus sa le cauti s-au gasit; si iata ca tatal tau nu se mai gandeste la magarite, ci este ingrijorat de voi si zice: "Ce sa fac pentru fiul meu?"
3. De acolo vei merge mai departe si vei ajunge la stejarul din Tabor, unde vei fi intampinat de trei oameni suindu-se la Dumnezeu, in Betel, si ducand unul trei iezi, altul trei turte de paine, iar altul un burduf cu vin.
4. Ei te vor intreba de sanatate si-ti vor da doua paini, pe care le vei lua din mana lor.
5. Dupa aceea, vei ajunge la Ghibeea Elohim, unde se afla garnizoana filistenilor. Cand vei intra in cetate, vei intalni o ceata de proroci coborandu-se de pe inaltimea pentru jertfa, cu laute, timpane, fluiere si cobze inainte, si prorocind.
6. Duhul Domnului va veni peste tine, vei proroci cu ei si vei fi prefacut intr-alt om.
7. Cand ti se vor implini semnele acestea, fa ce vei gasi de facut, caci Dumnezeu este cu tine.
8. Apoi sa te cobori inaintea mea la Ghilgal; si eu ma voi cobori la tine, ca sa aduc arderi de tot si jertfe de multumire. Sa ma astepti sapte zile acolo, pana voi ajunge eu la tine si-ti voi spune ce ai sa faci."
9. De indata ce Saul a intors spatele ca sa se desparta de Samuel, Dumnezeu i-a dat o alta inima, si toate semnele acestea s-au implinit in aceeasi zi.

0 comentarii: