25.05.2014

VIDEO: Todor Nelutu, Faptele Apostolilor 17:15-27



Predica: Todor Nelutu,

Gosen 25.05.2014 - dum seara

Text biblic: Faptele Apostolilor 17:15-27

15. Cei ce insoteau pe Pavel l-au dus pana la Atena. Apoi s-au intors, cu insarcinarea sa duca lui Sila si lui Timotei porunca sa vina cat mai curand la el.
16. Pe cand ii astepta Pavel in Atena, i se intarata duhul la vederea acestei cetati pline de idoli.
17. In sinagoga statea deci de vorba cu iudeii si cu oamenii tematori de Dumnezeu, iar in piata statea de vorba in fiecare zi cu aceia pe care-i intalnea.
18. Unii din filosofii epicurieni si stoici au intrat in vorba cu el. Si unii ziceau: "Ce vrea sa spuna palavragiul acesta?" Altii, cand l-au auzit ca vesteste pe Isus si invierea, ziceau: "Pare ca vesteste niste dumnezei straini."
19. Atunci l-au luat, l-au dus la Areopag si au zis: "Putem sa stim care este aceasta invatatura noua pe care o vestesti tu?
20. Fiindca tu ne aduci ceva ciudat la auz. Am vrea, dar, sa stim ce vrea sa zica aceasta."
21. Caci toti atenienii si strainii care stateau in Atena nu-si petreceau vremea cu nimic altceva decat sa spuna sau sa asculte ceva nou.
22. Pavel a stat in picioare in mijlocul Areopagului si a zis: "Barbati atenieni! In toate privintele va gasesc foarte religiosi.
23. Caci, pe cand strabateam cetatea voastra si ma uitam de aproape la lucrurile la care va inchinati voi, am descoperit chiar si un altar pe care este scris: "Unui Dumnezeu necunoscut!" Ei bine, ceea ce voi cinstiti fara sa cunoasteti, aceea va vestesc eu.
24. Dumnezeu, care a facut lumea si tot ce este in ea, este Domnul cerului si al pamantului si nu locuieste in temple facute de maini.
25. El nu este slujit de maini omenesti, ca si cand ar avea trebuinta de ceva, El, care da tuturor viata, suflarea si toate lucrurile.
26. El a facut ca toti oamenii, iesiti dintr-unul singur, sa locuiasca pe toata fata pamantului; le-a asezat anumite vremuri si a pus anumite hotare locuintei lor,
27. ca ei sa caute pe Dumnezeu si sa se sileasca sa-L gaseasca bajbaind, macar ca nu este departe de fiecare din noi.

0 comentarii: