16.12.2013

90 de ani de la înființarea primei biserici baptiste române în Timișoara. VIDEO

Mă simt onorat și binecuvântat să fac parte din Biserica “Betel” și să-L slujesc pe Domnul păstorind-o. Am crescut în această biserică și mă bucur să văd cum de-a lungul deceniilor și-a păstrat unele caracteristici care au făcut-o să fie plină de viață și specială, ba chiar în timp a dezvoltat în lucrarea sa valențe noi.
Jubileu 90 ani de la infiintarea primei biserici baptiste in TimișoaraÎn vremuri dificile, caracterizate de multă dezbinare și o prăpastie între tineri și cei în vârstă ce pare a se adânci tot mai mult, la “Betel” continuă să fie prezente și să își găsească locul în lucrare toate generațiile, închinându-se Domnului împreună. Dintotdeauna în biserica noastră s-a pus un accent deosebit pe predicarea Scripturii și pe rugăciune, iar conservatorismul teologic alimentat de o preocupare constantă cu respectarea și promovarea principiilor Evangheliei s-a păstrat de-a lungul anilor, chiar dacă formele de închinare s-au schimbat în parte. Acestea fac din “Betel” o biserică relevantă și echilibrată. Echilibrul nu se manifestă doar în teologie – credincioșia față de Scriptură cuplată cu relevanța tematicii și a modului de prezentare a mesajului – dar și în felul în care reverența și bucuria se împletesc în închinare, echilibru de asemenea între contemplație și acțiune, între proclamarea Evangheliei și implicare socială prin diferite proiecte din domeniul asistenței sociale sau al educației, ceea ce a făcut să ne câștigăm respectul atât în cadrul frățietății, cât și din partea autorităților și a societății în care trăim.
Dacă în trecut au fost perioade în care accentul se punea mai ales pe evanghelizare iar ucenicia era uneori neglijată, se fac eforturi ca să se echilibreze tot mai mult lucrarea dinăuntru cu cea din afară, întărirea lucrării de mentorare și ucenicizare dublată de o preocupare tot mai mare față de cei pierduți atât din vecinătatea/țara noastră, cât și din popoarele care încă nu sunt evanghelizate. Cu multă bucurie constat o schimbare de paradigmă în mentalitatea membrilor noștri, pe care o salut și o încurajez. Ea a devenit vizibilă în perioada construcției centrului de educație, când în ciuda obiceiului încetățenit între evanghelicii români ca orice clădire nouă să se facă în principal cu fonduri din afara țării, la “Betel” 95% din fonduri au provenit de la membrii bisericii. Am înțeles că nu trebuie să tot așteptăm să primim ceea ce ne este necesar pentru lucrare, ci tot mai mult să fim din aceia care dăruiesc, iar următorul pas în aceată direcție este o implicare tot mai mare în misiunea mondială.
Acum când sărbătorim 90 ani de la înființarea Bisericii Creștine Baptiste Nr 1 “Betel”, Timișoara, cu inimi pline de recunoștință privim în urmă la bilanțul bogat în binecuvantări pe care de-a lungul anilor Dumnezeu cu credincioșie le-a revărsat asupra bisericii noastre, în vremuri bune și în vremuri rele. Aceasta ne încurajează și ne motivează să mergem înainte, croind cărări drepte cu picioarele noastre (Evrei 12:13), perseverând în slujirea Domnului nostru Isus Hristos până la revenirea Lui în slavă, rămânând tari, neclintiți, sporind totdeauna în lucrul Domnului, ca unii care știm că osteneala noastră nu este zadarnică (1 Cor. 15:58). Domnul să vă binecuvânteze!
- Petru Bulica

0 comentarii: