08.05.2012

Biruind Ispita

Toti ne confruntam cu inspita. Dar adevarul este ca putini oameni o fac intr-un mod eficient. Nu ar trebui sa fie asa si in nici un caz nu asa ar trebui sa stea lucrurile cu credinciosii. Exista cateva cai foarte simple si eficiente pentru a administra lupta cu ispita, cai pe care ar trebui sa le cunosti, si daca le vei pune in practica, iti garantez ca vei deveni un invingator.

2 Cronici 12:14 spune: "El a facut lucruri rele, pentru ca nu si-a pus inima sa caute pe Domnul".Cand Satan arunca ispita in calea ta, daca tu nu esti pregatit, este deja prea tarziu. Probabil vei pierde lupta.Isus s-a pregatit. El a petrecut 30 de ani pregatindu-si intalnirea cu diavolul, si a inceput sa se pregateasca de devreme. De la varsta de 12 ani, I s-au pus intrebari de catre invatatorii legii care au fost uimiti de raspunsurile Sale. Este evident ca a petrecut ore in sir citind si studiind Scriptura. Sunt sigur ca studiul a durat toata viata Lui, chiar si Isus a avut nevoie de mai mult.

Fiind plin cu Duhul Sfant este un element absolut necesar pentru a invinge ispita. Sunt multi crestini care au primit Duhul Sfant cu ani in urma, si nu au mai fost plini de Duhul Sfant nici macar o zi dupa aceea. Nu este vorba de ceea ce ni s-a intamplat cu ani in urma, noi trebuie sa ramanem plini de Duhul Sfant. Unul dintre modurile prin care putem ramane asa, este sa ne facem un obicei din a vorbi in limbi. Iuda 1:20-21 spune: Dar voi, preaiubitilor, ziditi-va sufleteste pe credinta voastra preasfanta, rugati-va prin Duhul Sfant, tineti-va in dragostea lui Dumnezeu si asteptati indurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viata vesnica.”

Ai avut vreodata nevoie de improspatare?.Iti garantez ca ai avut nevoie.De asemenea tu trebuie sa sti cine esti. Adevarata ispita a fost incercarea lui Satan de a-L face pe Isus sa se indoiasca de identitatea Lui. Ati cunoaste identitatea in Hristos, este una din cele mai bune aparari pe care le poti avea impotriva ispitei.Adevarata ispita nu a fost niciodata transformarea pietrelor in paine, ci a fost incercarea lui Satan de a-L manipula pe Isus ca sa se indoiasca de Cuvantul Tatalui si sa faca ceva ca sa dovedeasca ca El este Fiul lui Dumnezeu. Satan a incercat sa gaseasca si sa exploateze orice nesiguranta in Isus.

Cand ai fost copil, sunt sigur ca cineva la un moment dat te-a preseat sa te faca sa faci o prostie. Adevarata provocare nu a fost daca tu poti sa nu sa o faci acel lucru ci daca iti era teama sa o faci. E trist sa spun, dar multi dintre noi am facut ceva care ne-a ranit si ne-a adus rusine doar ca sa dovedim ca nu ne temem. Tot ce am reusit sa facem a fost sa demonstram ca ne era teama de dezaprobarea lor atat de mult incat nu am mai vrut sa facem ceea ce era corect. De fapt raspunsul care nu era bazat pe frica trebuia sa fie acela de a ne continua drumul, siguri pe ceea ce suntem, castigand respectul prin caracterul nostru mai degraba decat prin performantele noastre.

Trebuie sa sti cine esti, daca vrei sa invingi ispita. Nu conteaza ce forma va lua ispita lui Satan, toate aceste ispite sunt directionate ca sa iti cauzeze indoala cu privire la cine esti tu.Si in Iacov 1:14 citim: "Ci fiecare este ispitit cand este atras de pofta lui insus si momit”.Nu poti fi ispitit daca nu te-ai gandit prima data. Toate ispitele sunt legate de ceea ce gandim. Deci daca iti controlezi gandurile, vei controla ispitele. Acesta este un adevar simplu dar profund. Este motivul pentru care majoritatea oamenilor cad in ispita.Filipeni 4:8 spune: “Incolo, fratii mei, tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice fapta buna si orice lauda, aceea sa va insufleteasca.”

Ispita va veni, dar este greu pentru diavol sa te insele daca mintea ta este umpluta cu aceste lucruri. Satan poate lucra doar cu ceea ce deja tu i-ai dat, asa ca nu-i da nici un spatiu in mintea ta. Vei fi in stare sa eviti multe ispite cu care te confrunti daca vei pune asta in practica.

Cuvantul este puternic – foloseste-l.Trebuie sa cunoastem Cuvantul lui Dumnezeu ca sa putem invinge eficient ispita. Aceasta vine in legatura cu ceea ce spuneam la inceput, tu trebuie sa fi pregatit, nu poti cita un verset, daca nu l-ai invatat, si daca nu exista putere in ceea ce sti si intelegi.Nu astepta pana esti in mijlocul unei ispite uriase ca sa incepi sa te gandesti la felul cum poti sa o confrunti, va fi prea tarziu. I-ati timp si pregateste-te pentru aceste ispite care inevitabil vor veni in drumul tau.

Articol scris de: Anca Elena Joita

0 comentarii: