19.05.2012

Binecuvantare si miracol


E adevarat ca slujim unui Dumnezeu al miracolelor. Dar tine-te bine, pentru ca ceea ce am de gand sa spun, va fi ca un soc pentru tine. Dumnezeu nu prefera sa vina in intampinarea nevoilor tale printr-un miracol.Domnul face miracole si le foloseste ca pe un clopotel ca sa atraga oamenii la El.Dar lasa-ma sa te intreb. Ai vrea mai degraba sa primesti un miracol al vindecari sau sa traiesti in binecuvantarea unei sanatati bune? Ai vrea mai degraba ca Domnul sa faca un miracol ca sa te scoata dintr-un faliment financiar, sau sa fi atat de binecuvantat financiar incat El sa nu fie nevoit sa faca asta? Cred ca raspunsul logic la ambele intrebari  este evident.Intotdeauna e mai bine sa eviti problemele, care sunt rezultatul unei vieti traite in binecuvantare, decat sa  fi eliberat de ele, aceasta necesitand un miracol.Exista trei motive importante ca sa primim de la Dumnezeu binecuvantarea mai degraba decat un miracol.Binecuvantarea previne criza,te aprovizioneaza din abundenta si este solutia permanenta.Intentia lui Dumnezeu pentru creatia Lui a fost sa functioneze sub binecuvantare in loc sa functioneze prin miracole. Daca pacatul nu ar fi corupt creatia lui Dumnezeu, nu ar fi fost nevoie de nici un miracol,toata lumea ar fi fost sanatoasa.Din pacate exista depravare pe pamant, si va exista intotdeauna un loc pentru miracole. Cu toate acestea, Isus nu doar ne-a iertat pacatele, El deasemenea ne-a rascumparat de sub blestem si a pus binecuvantare peste urmasii Lui.

Galateni 3:13 spune: Hristos ne-a rascumparat de sub blestemul legii, facandu-se blestem pentru noi, pentru ca este scris: Blestemat este oricine este atarnat pe lemn”

 Unii credinciosi se roaga pentru miracole financiare, dar nu practica darniciei si atunci nu va functiona. Stiu ca Dumnezeu ii iubeste, asa ca continua sa creada intr-un miracol, si la asta vor ramane. Ei nu asculta de cuvantul lui Dumnezeu in credinta, asa ca nu pot primi binecuvantarea lui Dumnezeu, declarata peste ei. Domnul ne-a spus sa lucram, iar El va binecuvanta munca mainilor noastre, si ca daca vom darui, ni se va da inapoi.Citim in 2 Tesaloniceni 3:10 “Caci, cand eram la voi, va spuneam lamurit: Cine nu vrea sa lucreze, nici sa nu manance”.

Deuteronom 28:12 spune: “ Domnul iti va deschide comoara Lui cea buna, cerul ca sa trimeata tarii tale ploaie la vreme si ca sa binecuvinteze tot lucrul mainilor tale, vei da cu imprumut multor neamuri, dar tu nu vei lua cu  imprumut”

Luca 6:38 spune: “Dati si vi se va da, ba inca vi se va turna in san o masura buna, indesata, clatinata, care se va varsa pe deasupra. Caci cu ce masura veti masura, cu aceea vi se va masura”

Daca nu ascultam de aceste porunci ale Lui, aceasta este fie din ingnoranta fie ca nu avem incredere in promisiunile Lui. Aceasta nu inseamna ca Domnul ne uraste, dar inseamna ca necredinta noastra opreste binecuvantarea pe care El a declarat-o peste noi, sa devina reala in vietile noastre. Asa ca lipsa credintei in binecuvantarile lui Dumnezeu, ne face sa ajungem in crize, si chiar inaintea dezastrului daca continuam cu incapatanare sa credem ca va veni o minune, primim suficient cat sa trecem acel hop. Luna urmatoare vom avea nevoie de alt miracol. Cunosc acest lucru din proprie experienta.

Pentru ca miracolele sunt “nenaturale” ele nu sunt permanente. Domnul a creat legi care guverneaza bunul mers al creatiei Sale. Uneori , temporar ne surprinde dar intotdeauna situatia se intoarce la operarea naturala a acestor legi. De exemplu, daca abuzam de corpul nostru, avem nevoie de un miracol al vindecarii. Dar daca nu ne ocupam de radacina problemei, boala sau infirmitatea se vor intoarce, si vom avea nevoie din nou de un miracol

Dar cand credem Cuvantul lui Dumnezeu si ii urmam instructiunile, el ne va invata cum sa mancam, cum sa facem exercitiu, sis a ne bucuram de sanatate (Prov 17:22). Domnul mai degraba vrea sa te tina sanatos prin binecuvantarea Lui decat sa te vindece printr-un miracol. Si spre deosebire de miracol, binecuvantarea odata primita, nici o forta dinafara nu o poate opri.

Iata ca am primit porunca sa binecuvintez, Da, El a binecuvantat, si eu nu pot intoarce” (Numeri 23:20)

Exista mult mai multe contraste intre binecuvantari si miracole decat am prezentat eu aici. Cred ca acesta este unul din cele mai benefice adevaruri pe care Domnul m-a  invatat. Daca iti vei schimba mentatlitatea dintr-una bazata pe miracole intr-una bazata pe binecuvantare, vei incepe sa prosperi cum nu ai facut-o niciodata.

Vestea buna este ca tu esti deja binecuvantat. Vestea proasta este ca majoritatea nu cunosc puterea acestei binecuvantari. Ei mai degraba au parte de miracole. Daca primesti acest mesaj in inima ta, vei ajunge intr-un moment cand te vei ruga “Doamne, ajuta-ma sa nu mai am nevoie de nici un miracol de la Tine. Vreau sa traiesc in binecuvantare” . Cand vine vorba de nevoile personale, miracolele ar trebui sa fie pentru oameni care nu au revelatia asupra binecuvantarii lui Dumnezeu. Nu lasa sa fi tu acea persoana.

Articol scris de Anca Elena Joita

0 comentarii: